Acasă Politic Klaus Iohannis: ”Soluția este la PSD. Nu au decât să vină cu...

Klaus Iohannis: ”Soluția este la PSD. Nu au decât să vină cu oameni performanți”.

DISTRIBUIȚI

  148783 – 05122018 – Președintele României,  a participat miercuri, 5 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, la evenimentul de lansare în dezbatere publică a rezultatelor Proiectului „România Educată: viziunea și strategia de dezvoltare a educației pentru 2030”.

După eveniment președintele Iohannis  a susținut o declarație de presă:

”Am lansat proiectul „România Educată” în dezbatere publică, o fază foarte importantă pentru acest proiect. Am lucrat cu foarte mulți specialiști timp de doi ani, până am ajuns în faza în care să prezentăm proiectul publicului. Așteptăm reacții, așteptăm dezbateri, așteptăm critici, așteptăm idei pentru a îmbunătăți acest proiect. În final, îmi doresc să avem un proiect care, chiar dacă este inițiat de mine și de colectivul meu de la Administrația Prezidențială, să fie un proiect al societății românești pentru educația românească de mâine, pentru educația secolului XXI, de care avem foarte mare nevoie. Națiunea are nevoie de un sistem educațional foarte performant pentru secolul XXI și asta vreau să livrăm.

Sesiune de întrebări și răspunsuri:

Jurnalist: Domnule Președinte, credeți că se va ajunge la consens inclusiv pe această temă, pentru că, vedem, clasa politică este din ce în ce mai dezbinată? Probabil ați urmărit ce s-a întâmplat astăzi în Parlament. Inclusiv social-democrații și Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, vă acuză că ați fi în spatele a ce s-a întâmplat astăzi în clădirea Legislativului, că ați fi pus la cale, ați coordonat acea încercare de revocare a domniei sale.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Da, n-am avut timp de așa ceva, dar încercarea merită reluată și sper că opoziția va reuși. Asta apropo de demersul din Parlament. Iar cu „România educată”, da, până la urmă, toată lumea va accepta acest proiect. Este un proiect extrem de serios, un proiect la care lucrează foarte mulți, foarte mulți specialiști și, cu siguranță, în etapa următoare voi purta și eu, și alții, discuții și cu politicieni, cu comisiile de învățământ, cu cei din minister, și așa mai departe.

Ceea ce îmi doresc eu, și am constatat în sală că majoritatea își doresc, nu este neapărat să terminăm repede, ci să terminăm cu un proiect care este atât de bun și atât de convingător, încât va fi preluat de politicieni, transformat în politică publică, și așa mai departe.

Este clar că aici e nevoie de multă muncă de lămurire. Și am fost întrebat dacă în final voi încerca să fac un pact pe educație. Eu cred că un pact pe educație, pe acest proiect, nu este forma ideală. Este nevoie de foarte multă muncă de convingere și, dacă va fi nevoie, îi vom convinge pe politicieni unul câte unul până când reușim să promovăm acest proiect așa cum se cuvine!.

 

 

În continuare aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.