Acasă Uncategorized Noua lege a pensiilor a trecut de Parlament 

Noua lege a pensiilor a trecut de Parlament 

DISTRIBUIȚI

148953 – 19122018 –  Camera Deputaților a adoptat, la 19 decembrie, Legea pensiilor. Alături de PSD-ALDE a votat și UDMR după ce deputații au admis un amendament al Uniunii inițial respins de Comisia de Muncă. Proiectul de lege merge la promulgare, Camera Deputațiilor fiind forul decizional în acest caz.

Alături de PSD-ALDE a votat și UDMR, care săptămâna trecută a refuzat să susțină proiectul. Fără voturile UDMR, PSD și ALDE nu au majoritate în Camera Deputașiilor și nu pot adopta legile organice. În urma negocierilor dintre Putere și liderii Uniunii, reprezentanții maghiarilor în Parlament au obținut ce și-au dorit.

Amendamentul UDMR care a fost respins de parlamentari PSD în Comisia de Muncă si care prevedea ca și persoanele cu grad de handicap grav care au realizat o treime din stagiul complet de cotizare să beneicieze de pensie a fost aceptat și adoptat în plen la votul pe articole.

Deputații au adoptat marți pe articole legea pensiilor iar amendamentul UDMR a fost admis de plen, cu 215 voturi „pentru”, și prevede că: „Pensionarul este persoana care beneficiază de una din categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege şi a realizat cel puţin stagiul minim de cotizare de 15 ani, precum şi persoanele încadrate în grad de handicap grav care au realizat o treime din stagiul complet de cotizare”.

De asemenea fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu a declarat, marţi, la dezbateri generale că punctul de pensie se dublează în mandatul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.