Acasă Politic Președintele României, la reuniunea Consiliului European

Președintele României, la reuniunea Consiliului European

DISTRIBUIȚI

148836 – 10122018 – Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 13 – 14 decembrie a.c., la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei. De asemenea, în marja reuniunii Consiliului European, Președintele României va participa şi la Summitul Euro în format extins.

            Subiectele aflate pe agenda de discuții a Consiliului European se referă, în principal, la negocierile privind viitorul buget al Uniunii Europene (UE) post-2020, la aspecte legate de Piața Internă a Uniunii, gestionarea fenomenului migrației, combaterea schimbărilor climatice şi lupta împotriva rasismului şi a xenofobiei.

            Referitor la viitorul buget al Uniunii, Președintele României va pleda pentru adoptarea cât mai rapidă a acestuia, menționând că, în calitate de viitoare Președinție a Consiliului Uniunii Europene, România va acționa pentru obţinerea unor progrese semnificative în negocieri. 

            Președintele Klaus Iohannis va susține avansarea eforturilor statelor membre UE în privința dimensiuni iexterne a migrației și o implicare activă în dialogul cu partenerii externi, țările de origine și de tranzit ale migranţilor, pe baza legăturilor tradiționale cu aceste țări, în vederea unei abordări eficiente a acestui fenomen.

            Cu privire la aspectele legate de Piața Internă a Uniunii Europene, Președintele României va susține continuarea eforturilor de consolidare a acesteia, arătând că țara noastră va promova, în calitate de Președinție a Consiliului UE, demersurile menite să contribuie la aprofundarea Pieței Interne și avansarea procesului de punere în practică a Strategiei Uniunii Europene pentru Piața Internă.

            Vineri, 14 decembrie a.c.,Președintele Klaus Iohannis va participa la Summitul Euro în format extins, încadrul căruia va reitera susținerea României pentru obiectivul de consolidare aUniunii Economice şi Monetare. Totodată, Președintele României va sublinia că deciziile care vizează consolidarea zonei euro sunt foarte importante pentru viitorul UE şi, în consecință, va susține păstrarea acestor dezbateri în format extins, cu participarea tuturor statelor membre, inclusiv a celor care nu fac parte încă din zona euro, anunță Administrația Prezidențială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.