Acasă Politic USR cere președintelui Iohannis să participe la toate ședințele de Guvern din...

USR cere președintelui Iohannis să participe la toate ședințele de Guvern din decembrie, pentru a preveni o eventuală OUG privind amnistia

DISTRIBUIȚI
foto: newsteam.ro

148745 – 03122018 –  USR îi solicită președintelui Iohannis să participe la toate ședințele de guvern din luna decembrie pentru a preveni adoptarea OUG-ului privind amnistia și grațierea. În ianuarie 2017, președintele a mai fost la o ședință de guvern și a împiedicat adoptarea OUG 13.

”Chiar dacă doamna Dăncilă a declarat că nu intenționează să dea o ordonanță de amnistie, este contrazisă de declarațiile altor lideri PSD care susțin că ordonanța este un subiect de actualitate. USR va face tot ce depinde de noi dacă această OUG va apărea, dar până atunci fiecare forță responsabilă din societate să încerce să blocheze un astfel de demers, care ar însemna din punctul nostru de vedere sfârșitul democrației. Solicităm președintelui României să utilizeze la maxim toate atribuțiile legale pe care le are și să participe pe parcursul lunii decembrie la fiecare ședință de guvern”, a declarat președintele USR Dan Barna.

”În loc să se ocupe de amnistie și grațiere pentru Liviu Dragnea și alți penali, Guvernul ar trebui să se concentreze pe pregătirea președinției Consiliului UE, ca România să nu se facă de râs în fața Europei.  Constituția prevede că președintele poate prezida ședințele de guvern în care se discută despre politică externă, apărarea țării sau asigurarea ordinii publice, sau în alte situații, la solicitarea premierului. Cu o lună înainte de preluarea președinției Consiliului UE, în ședințele de Guvern ar trebui să se discute despre probleme de politică externă, la care președintele trebuie să fie prezent. USR consideră că odată, cu preluarea președinției Consiliului UE, cu reflectorul Europei asupra României, va fi mult mai greu pentru Liviu Dragnea să oblige Guvernul să adopte această ordonanță de salvarea a infractorilor”, se arată într-un comunicat de presă.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.