Acasă Social Angajații STB se revoltă

Angajații STB se revoltă

DISTRIBUIȚI

149244 – 28012019 –     Luni, 28 ianuarie 2019, angajații STB au protestat la autobaza Militari. Oamenii sunt revoltați din cauza salariilor și a condițiilor de muncă, anunță Capital.ro.

În ultimele trei zile, din cauza vremii nefavorabile, au fost înregistate 115 avarii la reţeaua electrică a tramvaielor şi troleibuzelor, din cauza crengilor sau a arborilor căzuţi pe firul de contact, astfel că a fost perturbată circulaţia.

Oamenii cer plata indemnizaţiilor de concediu, salarii corecte pentru munca prestată, grile de salarizare corespunzătoare tuturor categoriilor de personal, dar au şi revendicări care ţin de protecţia muncii.

”Scopul protestului: recuperarea banilor furaţi de conducere pentru indemnizaţia de concediu; recuperarea banilor furaţi de conducere pentru libere şi consecutive; susţinerea Statului Personalului din Transportul Public Local; pentru muncă egală = plată egală”, a transmis Florin Ivan, liderul de sindicat STB.

Sindicaliştii mai cer asigurari CASCO pentru parcul auto şi evaluarea riscurilor pentru toţi salariaţii.

În plus, sindicalişti mai cer ”eliminarea discriminării salariale între salariaţi; nivele de salarizare pentru toţi salariaţii”.

Protest RATB luni 28 ianuarie 2019. ”Până acum au primit doar pilele de partid sau de sindicat. Scopul principal este încadrarea în condiţii deosebite sau speciale de muncă şi obţinerea grupei de muncă. Grupa de muncă înseamnă pensionarea anticipată”, a mai transmis liderul sindicaliştilor din STB, citat de news.ro.

Protestul a fost programat între orele 11.00 şi 15.00.

Totodată, zeci de soferi si vatmani ai STB acuza conducerea institutiei ca au fost lasati in frig, in traseu, sambata, asta dupa ce zeci de copaci prabusiti au blocat atat liniile de rulare cat si cele de contact, acuza sindicalistii de la STB.

”Conducerea SC STB SA nu a fost interesata sa isi protejeze salariatii si calatorii. Salariatii SC STB SA au ramas abandonati cu zecile de ore in traseu, fara caldura, fara mancare, fara ceai cald si fara sa aiba unde sa isi satisfaca nevoile fiziologice. Mihai Sicoe, ce va recomanda pe dumneavoastra pentru functia de director de exploatare? Puteti sa prezentati un raport de activitate si sa ne spuneti si noua ce ati facut in ultimii doi ani? Va ganditi sa va prezentati demisia de onoare?”, se arata intr-o precizare a reprezentantilor Sindicatului Publictrans, transmisa Mediafax.

Potrivit presedintelui Publictrans, Florin Ivan, cei mai afectati au fost soferii de troleibuze.

”Multi dintre ei au stat blocati in troleibuze de sambata dimineata pana dupa orele 18.00 din cauza copacilor care au cazut pe liniile de rulare. STB ar fi trebuit sa fie pregatita sa faca fata unei astfel de situatii, sa aiba o celula de criza”, a declarat Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.