Acasă Economie Banca Europeană de Investiții, discuții pentru finanțarea Măgurele Science Park

Banca Europeană de Investiții, discuții pentru finanțarea Măgurele Science Park

DISTRIBUIȚI

  149147 – 18012019 – Reprezentanții Consiliului Județean Ilfov au avut prima întâlnire de lucru cu specialiștii Băncii Europene de Investiții (BEI), pentru un împrumut de 15 milioane de euro, bani necesari construcției unui parc științific, la Măgurele.

Măgurele Science Park este cel mai îndrăzneț proiect al Consiliului Județean, care va pune județul Ilfov pe harta lumii, în ceea ce privește economia inovativă. Vorbim despre un complex de afaceri, care va cuprinde spații de birouri, spații de producție și de transfer tehnologic, un centru de conferințe și chiar și un muzeu al viitorului. În luna mai a anului trecut am finalizat studiul de fezabilitate, după care am demarat procesul de consultare cu Banca Europeană de Investiții.

Oficialii BEI au discutat la prima întâlnire cu reprezentanții Consiliului Județean despre aspecte tehnice și financiare ale studiului de fezabilitate pentru Măgurele Science Park. Specialiștii Băncii Europene de Investiții au făcut mai multe recomandări, au cerut analize mai detaliate și au estimat că vom putea semna contractul de finanțare până la finele acestui an.

În partea a doua a întâlnirii, au participat la discuții și partenerii Consiliului Județean la realizarea parcului științific de la Măgurele (institute de cercetare și universități). Fiecare a prezentat cum se va implica și ce așteptări are de la Măgurele Science Park. Toate părțile implicate și-au afirmat susținerea necondiționată pentru parcul științific, anunță CJ Ilfov.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFără soluții viabile
Articolul următorGripa, peste așteptări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.