Acasă Economie FORT începe

FORT începe

DISTRIBUIȚI

       149254 – 29012019 –  Conform datelor statistice ale BNR, transporturile autohtone au avut un aport semnificativ in balanta de plati a Romaniei. Aproximativ 6 miliarde de euro reprezinta contributia acestui sector de activitate si asta doar daca ne referim la transporturile prestate in cadrul unor operatiuni de export de servicii.

In plina dezbatere Europeana a noilor modificari legislative aplicabile sectorului de transporturi la nivel European si in contextul in care Romania detine Presedentia Consiliului Europei, Guvernul se “intoarce cu spatele”,  la solicitarile transmise de F.O.R.T. si refuza dialogul, in timp ce Ministerul Transporturilor se afla sub o conducere interimara dupa ce a “beneficiat” de prestatia unui ministru care a generat un intreg haos in acest sector de activitate.

Solicitările F.O.R.T. de a se întâlni cu reprezentanții Guvernului României, nu au primit un răspuns favorabil, cu toate că agenda discuțiilor este una extrem de importantă pentru viitorul transporturilor rutiere . Refuzul de a dialoga este inexplicabil, mai ales dacă ținem cont de aportul transporturilor autohtone la bugetul de stat. Urmare a acestei situații, F.O.R.T. anunță ample mișcări de protest în a doua jumătate a lunii februarie, într-o ultimă încercare de a sensibiliza membrii Guvernului sa accepte dialogul.

In urma cu doua saptamani, F.O.R.T., impreuna cu asociatiile de transport membre, au solicitat Guvernului Romaniei intrarea intr-un dialog constructiv si eficient pentru a asigura, atat reprezentarea intereselor Romaniei in Europa cat si stabilitatea legislativa de care transporturile autohone au atat de mare nevoie.

F.O.R.T. a transmis Guvernului Romaniei o adresa oficiala in vederea organizarii urgente a unei intalniri in cadrul careia sa se discute urmatoarele revendicari extrem de importante :

– Dezvoltarea responsabila a infrastructurii de transport si respectarea termenelor lucrarilor contractate

– Renuntarea de la 1 Februarie 2019 la supraacciza aplicata carburantilor

– Constituirea urgenta, impreuna cu patronatele din domeniu, a unui grup de lucru, in cadrul Guvernului, pentru monitorizare si interventie legislativa la nivel european

– Modificarea urgenta a legislatiei transporturilor pentru combaterea activitatilor ilegale din domeniu

– Anularea prevederilor Ordinului de Ministru nr. 1824/2018 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea și efectuarea transporturilor rutiere și a activităților conexe acestora stabilite prin Ordonanța Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor și infrastructurii nr. 980/2011

Din cauza faptului ca nici pana la aceasta data, Guvernul nu  a dat curs solicitarii de dialog, conducerea F.O.R.T. a decis reluarea protestelor la nivel national, incepand cu organizarea unei ample manifestari in Piata Victoriei, in data de 21 Februarie.

La protest vor participa reprezentanti ai tuturor asociatiilor de transportatori membre F.O.R.T., ce se vor deplasa la Bucuresti cu mijloace de transport marfuri si pasageri, oprind activitatea pentru o perioada nedeterminata.

FORT își reafirmă în continuare dorința de a dialoga cu Guvernul României, în încercarea de a găsi cele mai bune soluții pentru supraviețuirea și dezvoltarea acestui sector de activitate, acțiunile de protest anunțate în luna februarie reprezentand ultima soluție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.