Acasă Politic ”Întărirea participării copiilor la procesele decizionale și de elaborare a politicilor în...

”Întărirea participării copiilor la procesele decizionale și de elaborare a politicilor în UE”

DISTRIBUIȚI

149174 – 22012019 – Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a avut, la data de 21 ianuarie 2019, o întrevedere cu Pieter Bult, reprezentant al UNICEF în România și rezident coordonator al activităților sistemului ONU în țara noastră.

Discuțiile au vizat aspecte legate de drepturile copiilor și activitatea UNICEF în România, precum și continuarea proiectelor comune din cadrul cooperării României cu UNICEF, în conformitate cu Programul de țară al UNICEF pentru România 2018 – 2022.

George Ciamba a informat despre acțiunile desfășurate de România pentru promovarea și protejarea drepturilor copilului. Oficialul român a subliniat că politicile publice privind protecția copiilor sunt în concordanță cu angajamentele pe care România și le-a asumat prin convențiile semnate, fiind pe deplin armonizate cu standardele europene și internaționale în domeniu.

Ministrul delegat și-a exprimat convingerea că, împreună cu UNICEF, România va continua să lucreze pentru ca drepturile copiilor să fie respectate şi apărate, astfel încât fiecare să poată beneficia de educație, protecție, incluziune socială și de o viață decentă.

Totodată, a fost discutat modul în care UNICEF și autoritățile române se pot asocia în promovarea tematicii privind copiii și tineretul pe perioada Președinției României la Consiliului Uniunii Europene, inclusiv prin punerea în practică a proiectului ”Întărirea participării copiilor la procesele decizionale și de elaborare a politicilor în UE”.

Cu această ocazie, reprezentatul UNICEF a mulțumit pentru colaborarea în proiectul comun ”Ambasador Junior la Uniunea Europeană”, derulat în marja mandantului european pe care România îl îndeplinește în primul semestru al anului 2019, precum și pentru faptul că site-ul dedicat exercitării Președinției găzduiește o secțiune specială pentru copii, cu texte create de către UNICEF România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.