Acasă Politic Klaus Iohannis: Acordul privind Brexit-ul nu va fi renegociat

Klaus Iohannis: Acordul privind Brexit-ul nu va fi renegociat

DISTRIBUIȚI

   149131 – 16012019 –    Președintele României, țară care deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, a făcut miercuri precizări cu privire la situația Brexit-ului, după respingerea acordului de retragere a Marii Britanii din UE în Parlamentul de la Londra.

”Marți seară, Parlamentul britanic a refuzat acordul prezentat de Guvernul de la Londra, acord care a fost negociat, nu impus de cineva altcuiva. Este un pas procedural și rezultatul este regretabil. Eu consider în continuare că acest acord era bun, permitea o retragere ordonată și promitea o relație viitoare în condiții bune. Guvernul britanic trebuie să-și clarifice poziția. UE 27 e pregătiră și pentru alte variante. Toți cei 27 suntem uniți, nu există dezacorduri. Acest acord nu va fi renegociat. Dacă se aprobă acest acord, românii vor avea condiții foarte bune în Marea Britanie, dar suntem pregătiți de negocieri și în cazul în care acordul va eșua”, a subliniat Iohannis.

Referitor la recursul compensatoriu, președintele a solicitat Guvernului să facă în timp scurt o analiză profundă și să vină cu soluții. ”A căuta vinovații în alte guvernări pentru consecințele recursului compensatoriu nu este o soluție”.

Premierul Viorica Dăncilă se întâlnește miercuri cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader, ca să discute despre legea care a permis eliberarea înainte de termen a peste 13.000 de detinuți. Premierul, după cum se știe, a spus ieri la Strasbourg că Guvernul Cioloș (instalat cu votul PSD) este cel care a inițiat recursul compensatoriu, fără să precizeze însă că Parlamentul putea să aducă modificările pe care le dorea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.