Acasă Politic Marian Petrache, vicepreședinte al PNL: O cursă electorală cu final cunoscut

Marian Petrache, vicepreședinte al PNL: O cursă electorală cu final cunoscut

DISTRIBUIȚI

149069 – 10012019 – Am tot auzit discuții despre posibilii candidați la președinție și despre șansele lor. Până acum, singurul care a anunțat că vrea să intre în cursa pentru Cotroceni este actualul președinte, Klaus Iohannis, sprijinit de PNL. Dacian Cioloș, întrebat despre o posibilă candidatură, a răspuns că nu a luat o decizie și că se va mai gândi. Părerea mea este că va rămâne la acest stadiu și că nu va candida. Din punctul meu de vedere, mai interesant este ce se întâmplă în coaliția de la putere, scrie pe Facebook Marian Petrache, vicepreședinte al PNL.

Liderii PSD și ALDE au fost întrebați de jurnaliști dacă vor să intre în cursa pentru Cotroceni. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au dat același răspuns. Niciunul nu exclude o candidatură.

”Din punctul meu de vedere, Liviu Dragnea își dorește foarte mult fotoliul prezidențial, pentru că vrea să fie stăpânul Sistemului, nu luptător împotriva Sistemului, așa cum se declară în prezent. Îi place Sistemul, pentru că a stat cu el la masă. Cu toate acestea, Liviu Dragnea va candida doar dacă analizele îi vor arăta că are șanse mari să câștige. Toți știm că nu are nicio șansă. E o chestiune de bun-simț. Dacă nu va fi candidat, Liviu Dragnea nu va susține niciun alt social democrat pentru prima funcție în stat. Pentru că, indiferent de rezultat, el va fi perdant. Dacă un candidat PSD ar câștiga, s-ar crea un alt pol de putere în partid și Liviu Dragnea în niciun caz nu își dorește așa ceva. Dacă prezidențiabilul PSD ar pierde cursa electorală, vinovat ar fi Liviu Dragnea, care, într-un final, ar fi înlăturat de la șefia formațiunii. Iată de ce cred eu că Liviu Dragnea îl va susține la președinție pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Dar nu îl va susține ca să câștige, ci doar aparent. În realitate, Liviu Dragnea îi va trage preșul de sub picioare lui Călin Popescu Tăriceanu. De ce? Ca să își păstreze șefia partidului. Cum? Prin frică. Frica pierderii puterii va determina PSD să strângă rândurile în jurul liderului. În concluzie, Klaus Iohannis va câștiga viitoarele alegeri prezidențiale. Este o părere personală. Sunt curios care e părerea voastră”, scrie Petrache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.