Acasă Politic Meleșcanu: Ne gândim să ne adresăm Curții Europene de Justiție în cazul...

Meleșcanu: Ne gândim să ne adresăm Curții Europene de Justiție în cazul alocațiilor pentru copiii românilor din Austria 

DISTRIBUIȚI
foto:stirileprotv.ro

 149028 – 07012019 – România ia în calcul sesizarea Curţii Europene de Justiţie în cazul reducerii alocaţiilor pentru copiii cetăţenilor europeni care lucrează în Austria, la nivelul practicat în ţara de origine, a declarat, la Digi24, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

”E un caz clar de discriminare, de ce? Pentru că românii care muncesc în Austria plătesc impozitele şi taxele ca orice muncitor sau om încadrat în muncă din Austria, indiferent de naţionalitate. Deci ei contribuie la bugetul statului. Din acest punct de vedere evaluăm acum în prezent posibilitatea, dacă nu vor exista posibilităţi de a reduce această discriminare, să ne adresăm Curţii Europene de Justiţie pe această temă şi probabil că nu vom fi singuri”, a spus Teodor Meleşcanu.

”Din calculele făcute de noi, probabil pentru copiii care sunt în România, ai căror părinţi lucrează în Austria, va fi o scădere de 50% a acestor subvenţii. Din punctul nostru de vedere este clar o discriminare, pentru că suntem toţi cetăţeni europeni şi, potrivit tratatului de funcţionare a Uniunii Europene, nu se admit niciun fel de discriminări, inclusiv în domeniul social, şi în al doilea rând pentru că noi suntem cei care pierdem mai mult, întrucât calculul se face în funcţie de nivelul de trai din fiecare ţară”, a explicat ministrul.

Alocaţiile pentru copiii cetăţenilor europeni care lucrează în Austria au fost reduse, la de 1 ianuarie 2019, la nivelul practicat în ţara de origine, în cazul în care copiii au rămas acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.