Acasă Externe Ministrul Meleşcanu, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Ministrul Meleşcanu, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

DISTRIBUIȚI
foto: ziaruldeiasi.ro

  149160 – 21012019 –       Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, participă luni, 21 ianuarie 2019, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles. Pe agenda reuniunii figurează teme de actualitate, precum combaterea dezinformării, cooperarea UE – Liga Statelor Arabe/LAS și relația UE – Asociația Națiunilor Sud-Est Asiatice/ASEAN.

În cadrul reuniunii, prezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/ÎR, Federica Mogherini, ministrul Afacerilor Externe român prezintă omologilor principalele teme aflate în atenția României pe durata mandatului de Președinție a Consiliului Uniunii Europene, inclusiv pe cele din domeniul politicii externe și de securitate, în care președinția acționează în sprijinul Înaltului Reprezentant.

T          otodată, în cursul zilei de marți, 22 ianuarie 2019, ministrul Teodor Meleșcanu va prezenta prioritățile Președinției române a Consiliului UE în sfera relațiilor externe în cadrul audierilor pe care le va avea la Comisia pentru Afaceri Externe/AFET, respectiv la Comisia pentru Dezvoltare/DEVE din cadrul Parlamentului European.

În aceeași zi, demnitarul român va avea ocazia de a prezenta prioritățile Președinției române a Consiliului UE în domeniul extern în cadrul unui briefing organizat de către think-tank-ul European Policy Center.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.