Acasă Anchete Interne Percheziții într-un dosar întocmit pentru infracțiuni economice

Percheziții într-un dosar întocmit pentru infracțiuni economice

DISTRIBUIȚI

  149286 – 31012019 –  În această dimineață, poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş au efectuat 18 percheziții, în 3 județe (Mureş, Cluj şi Ilfov), la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2011 –2016, reprezentanţii unor firme din Mureş, având ca obiect de activitate alimentaţie publică, prestări servicii şi construcţii, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale.

Prin faptele lor, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.200.000 de lei.

Banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul civil prin achiziţionarea, de către persoane interpuse, a mai multor imobile, construcţii noi, beneficiind astfel, în mod ilegal, de cota redusă de TVA aferentă acestor tipuri de achiziţii.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate în vederea confiscării sumele de 20.620 de euro, 1.600 de lire sterline, 6.000 de dolari, 101.650 de lei, precum şi acte contabile.

La acțiunea desfășurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş au participat și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj şi Ilfov, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

De asemenea, au fost puse în executare 14 mandate de aducere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.