Acasă Social Administratie Primăria Capitalei: Proiectul de lărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză avansează

Primăria Capitalei: Proiectul de lărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză avansează

DISTRIBUIȚI

149200 – 23012019 –   Lucrările de lărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză continuă într-un ritm alert. În ultimele două luni, șantierul a avansat până la faza relocării rețelelor de utilități dintre Șoseaua Petricani și Calea Floreasca. Din această săptămână, sunt în curs lucrări pentru realizarea viitoarei canalizări pluviale. De asemenea au început lucrările pentru relocarea rețelei de alimentare cu apă, dar și a rețelei de gaze naturale, anunță Primăria Capitalei.

În paralel, continuă lucrările pentru ridicarea zidului de sprijin a noii artere de circulație. În acest moment, zidul este gata în proporție de 25%.

Potrivit contractului, termenul de execuție este de 15 luni, însă a fost discutată cu executantul posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni.

Proiectul noii șosele presupune lărgirea la patru benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei de 1,8 km lungime, între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 1,5 metri pentru fiecare sens. Intersecțiile pe care Șoseaua Fabrica de Glucoză le traversează vor fi reconfigurate și va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spații verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat.  Proiectul prevede și amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare și semaforizare pe anumite segmente.

Contractul de proiectare și execuție a fost semnat cu întârziere din cauza situațiilor legate de exproprieri și contestații. De asemenea, apariția de noi construcții în zonă au dus la necesitatea modificării proiectului initial.

Dirigenția de șantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București.

Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup-Tracon – Primacons Group și costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.