Acasă Economie Primăria Capitalei zice că de doi ani investește constant în RADET 

Primăria Capitalei zice că de doi ani investește constant în RADET 

DISTRIBUIȚI

149157 – 18012019 – Primăria Capitalei condamnă ferm orice tentativă a reprezentanților Opoziției din Consiliul General de a obține beneficii politice pe seama problemelor din sistemul de termoficare al Bucureștiului, dat fiind faptul că actuala administrație este prima din ultimii 28 de ani care a stopat jaful din acest sistem și a demarat acțiuni concrete de modernizare și eficientizare a producerii și distribuției de energie termică, se arată într-un comunicat de presă.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: ”Consider  strigatoare la cer demagogia PNL privitoare la situatia RADET, în condițiile în care acest partid a deținut controlul total asupra acestei regii în ultimii 10 ani înainte de mandatul meu, timp în care au asistat pasivi, sau poate chiar activi, la degradarea sistemului de termoficare din București și la acumularea datoriilor istorice către ELCEN. Știm cu toții că sunt probleme în rețea, dar cred că oricine intelege ca nu aveam cum să fi rezolvat în doi ani ceea ce nu s-a făcut de la Revoluție încoace. Încă din primele luni de mandat am luat decizia de a unifica producția și distribuția energiei termice în București. În multe alte orașe din țară centralele au fost preluate gratuit de către administrația publică locală, iar noi nu reușim, iată, să le preluam nici cu bani, deși am făcut toate diligențele necesare de 2 ani.

Înțeleg nemulțumirea, pe deplin justificată, a celor care nu au căldură sau apă caldă în apartamente dar nu-i pot amăgi, așa cum o fac politicienii lipsiți de responsabilitate din Opoziție, că există soluții miraculoase care să rezolve peste noapte, sau peste vară, problemele din sistemul de termoficare. Pot să le promit însă că ne vom ține cu maxima seriozitate de planul de reabilitare a acestui sistem pe care l-am început deja și că, în următorii ani, vom fi din ce în ce mai puține probleme”.

Primaria Capitalei susține că investeste constant in sistemul de termoficare, o serie de proiecte fiind deja realizate, altele sunt in derulare sau in diferite etape pregatitoare.

Totodată, actuala administratie publica a municipiului Bucuresti este pregatita pentru modernizarea si reabilitarea Sistemului de Alimentare Centralizata cu Energie Termica – SACET.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.