Acasă Social Administratie Primarul Daniel Florea: Mica Unire ”à la 5”

Primarul Daniel Florea: Mica Unire ”à la 5”

Organizatorii, cu voia ISU, continuă să încalce legile

DISTRIBUIȚI

   149208 – 23012019 –     Deși nu există nici măcar un proiect de buget pentru anul în curs, în Sectorul 5 primarul Daniel Florea dă tonul distracției pentru 2019. Pentru cei care au fost cât de cât atenți la strategia ”investițională” a edilului de la 5, e semn că și în acest an se prefigurează cheltuirea, în continuare, a milioane de euro pe spectacolele fără spectatori. Doar în acest an sunt două rânduri de alegeri, iar anul viitor, tot atâtea.

Anunțat ”pe picior”, cât să nu se prea observe, iar licitațiile să se deruleze pe repede-nainte, Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” organizează din nou, în Parcul Sebastian, un spectacol dedicat, de data aceasta, Micii Uniri. Un spectacol prin care ”sărbătorim 160 de ani de la Unirea Principatelor Române în Sectorul 5”.

Și pentru ca sărbătoarea să fie deplină, spectacolul nu poate avea loc decât pe o scenă amplă, suficient de mare pentru cele câteva zeci de spectatori care mai cască gura la spectacolele pseudo-educaționale ale  Centrului Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache”.

În decembrie anul trecut, perioada în care fuseseră programate spectacolele de sărbători, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov a fost sesizat că amplasarea scenei reprezintă un risc pentru adunările publice (întrucât blochează singura cale de acces pentru vehiculele de intervenție, întârziind sau făcând imposibilă intervenția în cazul unor situații de urgență), dar ”a intervenit” după ce totul fusese dezafectat, susținând că Primăria Sectorului 5 trebuie să rezolve problema. A precizat totuși că, potrivit Legii 307/2006, primarul are obligația să asigure ”realizarea și menținerea în stare de funcționare a căilor de acces”, aspect pe care Daniel Florea îl ignoră.

Anul acesta organizatorii, cu voia ISU, continuă să încalce legile, pentru că artiștii care urmează să evolueze în spectacolul dedicat Micii Uniri nu pot cânta decât pe o scenă direct proporțională cu talentul și renumele lor. Așadar, organizatorii montează, din nou, o scenă pe singura alee de intervenție din parc, în imediata apropiere a blocurilor de locuințe. Artiști de muzică populară și trupe de dans și de teatru, dar și o fanfară vor avea astfel unde să evolueze, pe 24 ianuarie, începând cu orele 15.30.

Și pentru ca bucuria să fie deplină, primăria a lăsat, de anul trecut, ornamentele de Crăciun, parcă pentru a demonstra că în Sectorul 5 cultura ”pe rit foarte vechi” e la ea acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.