Acasă Externe Taxa de poluare – 2.000 de euro. Un milion de români afectați

Taxa de poluare – 2.000 de euro. Un milion de români afectați

DISTRIBUIȚI

  149040 – 08012019 –  Posesorii de automobile Diesel și pe benzină care generează noxe peste anumite limite vor plăti între 1.000 euro și 2.000 de euro. Măsura se aplică din martie.

Cumpărătorii de vehicule cu emisii reduse vor primi subvenţii de până la 6.000 de euro în Italia. De asemenea se vor aplica taxe achiziţiilor de vehicule mari cu motoare pe benzină şi motorină, conform măsurilor aprobate în Parlament.

Noile măsuri fac parte din bugetul pe 2019, aprobat de camera superioară a Parlamentului şi modifică propunerile prezentate de guvern la începutul lunii decembrie, criticate de industria auto.

Sindicatele şi asociaţiile din sectorul auto au avertizat în legătură cu taxa propusă. Aceştia avertizează că decizia ar putea să îi afecteze nu doar pe producătorii de automobile ci întreg lanţul de furnizori, inclusiv locurile de muncă.

Taxele propuse pentru automobilele cu motorizare tradiţională nu se vor aplica automobilelor mici de familie, ci doar vehiculelor puternice.

Astfel, o taxă de 1.100 de euro se va aplica pentru automobilele pe benzină şi motorină care generează 161-175 de grame de dioxid de carbon pe kilometru şi va urca la 1.600 de euro pentru emisii de 176-200 de grame de dioxid de carbon, precum şi 2.000 de euro pentru emisii de 201-250 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Noile măsuri vor intra în vigoare la 1 martie şi vor fi valabile până în 2021, după ce vor fi aprobate şi de camera inferioară a Parlamentului. În jur de un milion de români locuiesc în Italia. – Sursa: Observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.