Acasă Anchete Interne Țigări de contrabandă confiscate la frontiera de est

Țigări de contrabandă confiscate la frontiera de est

DISTRIBUIȚI

149020 – 04012019 – Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, aproximativ 10.400 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 120.605 lei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au organizat o acţiune specifică în vederea combaterii contrabandei cu ţigări.

Pe timpul desfăşurării misiunii, în localitatea de frontieră Coţuşca, judeţul Botoşani, poliţiştii de frontieră au efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autoturism marca Audi, înmatriculat în România.

Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de către colegii noştri, motiv pentru care poliţiştii de frontiera au urmărit autoturismul până în localitatea de frontieră Viişoara, unde maşina a fost blocată pe un teren agricol. Şoferul autoturismului a abandonat autovehiculul şi, profitând de vizibilitatea redusă şi de vegetaţia din zonă, a reuşit să fugă.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe cutii de carton pline cu ţigări, precum şi pachete cu ţigări neambalate. La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 10.340 de pachete cu ţigarete.

Țigările, în valoare de 120.605 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul acestora, în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.