Acasă Externe Agenda Europeana Toleranţă zero faţă de fraudă

Toleranţă zero faţă de fraudă

DISTRIBUIȚI

149173 – 21012019 – Corina Creţu a spus că proiectul PE care prevede că guvernele statelor membre UE care nu combat fraudele şi actele de corupţie riscă suspendarea fondurilor comunitare răspunde principiului ”toleranţă zero faţă de fraudă”.

            ”A fost o discuţie întreagă în cadrul Comisiei Europene şi în Parlamentul European. Urmează să se ia o decizie în Consiliu. Eu cred că răspunde acestui principiu pe care îl avem foarte clar în Comisia Europeană şi în Uniunea Europeană, ”toleranţă zero faţă de fraudă”, dar şi respectarea valorilor şi principiilor europene. Ceea ce m-am luptat eu ca şi comisar european a fost să fie pentru toate statele membre şi să fie pe orizontală, deci practic se va aplica asupra tuturor fondurilor, dacă va fi votată de Consiliu European”, a declarat, luni, la Parlament, Corina Creţu.

Întrebată dacă România va avea de suferit din cauza acestui proiect, ea a afirmat că poziţia a fost exprimată de preşedintele CE Jean-Claude Juncker.

            ”Rămâne de văzut cum va funcţiona acest mecanism în formula adoptată probabil în mai, la Sibiu. La ora actuală oricum avem toleranţă zero faţă de fraudă şi practic îngheţăm toate fondurile. Deci practic această rezoluţie vine să completeze ceea ce avem deja implementat. Până la ora actuală nu erau legate de aceste condiţionalităţi mai degrabă politice, ci de unele macro-economice. Cred că sunt cazuri şi cazuri. Să vedem cum va fi adoptat şi cum va funcţiona acest mecanism”, a mai declarat Corina Creţu.  Susra:    stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.