Acasă Politic USR îl cheamă pe ministrul Finanțelor în Parlament

USR îl cheamă pe ministrul Finanțelor în Parlament

DISTRIBUIȚI
foto: newsteam.ro

  149152 – 18012019 – USR îl va chema pe ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici să vină în Parlament, în prima săptămână din noua sesiune parlamentară, pentru a da explicații despre efectele nocive pe care le-a produs ”OUG-ul lăcomiei”, începând cu pierderea a 3 miliarde de lei pe Bursă.

”În prima săptămână a sesiunii parlamentare, USR va solicita în Biroul permanent ca ministrul Teodorovici să vină în fața Parlamentului şi să ne explice care a fost rațiunea pentru care a fost adoptată ordonanța lăcomiei. Economia românească suferă din cauza măsurilor iresponsabile și fără studiu de impact luate de PSD-ALDE prin această ultimă ordonanță de urgență din 2018”, a declarat preșdintele USR Dan Barna.

De altfel, USR îi cere ministrului Finanțelor să abroge OUG-ul lăcomiei, precum și OUG-ul cadru pentru constituirea Fondului Suveran. Cele două OUG-uri înseamnă sfârșitul creșterii economice și începutul unei crize economice fără precedent.

În plus, USR îi cere ministrului Finanțelor să respecte legea și să comunice date corecte pentru execuția bugetară din 2018 și să prezinte urgent propunerea de buget pe 2019, care, conform legii, trebuia prezentată în noiembrie 2018 cel târziu.

“Cerem Guvernului să revină la colaborarea cu partenerii reali ai României, cu UE şi SUA, să folosească fonduri europene şi să înceteze cu aceste fantasme de parteneriate publice-private ruso-chinezeşti prin care interesele reale strategice ca membru al UE sunt semnificativ sabotate”, a conchis președintele Dan Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.