Acasă Politic Alianța 2020 USR PLUS, întâlnire cu reprezentanții CDR

Alianța 2020 USR PLUS, întâlnire cu reprezentanții CDR

DISTRIBUIȚI

  149413 – 12022019 – Alianța 2020 USR PLUS a participat la o dezbatere cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) având ca temă necesitatea de a organiza consultări periodice cu reprezentanții mediului de afaceri, în jurul ideii de predictibilitate. Întâlnirea, care face parte din demersul mai larg al CDR de consultări cu partidele parlamentare, a avut loc în contextul în care structurile patronale lipsesc de la masa dialogului social în forma sa astăzi golită de conținut, din păcate; ambele partide și-au afirmat însă disponibilitatea pentru un parteneriat real cu mediul de afaceri, prin care marile teme ale societății și implicit ale sectorului de business să devină agendă comună. Atât PLUS, cât și USR consideră că spiritul antreprenorial este necesar, în primul rând, în partid și mai apoi în Guvern.

Reprezentanții CDR au pledat din nou pentru stabilitate și predictibilitate, creșterea resursei de forță de muncă și debirocratizare prin digitalizare, direcții susținute deopotrivă de Alianța 2020 USR PLUS, fără de care nu poate fi asigurată dinamizarea economiei și, implicit, asigurată plata pensiilor și a salariilor.

“Avem șansa prin această Alianță să oferim României versiunea noastră de dezvoltare, care înseamnă în primul rând normalitate și decență economică, dublate de o creștere care are la bază proiecții pe cifre reale, nu aberațiile bugetare pe care le vedem astăzi la PSD. Avem un Program de Guvernare în stadiu avansat de pregătire, cu măsuri concrete pe toate domeniile – reformă fiscală, administrativă, infrastructură, educație, sănătate etc. În România nu mai avem neapărat o problemă de resurse, ci de încredere. De aici și firul roșu al anti-corupției, care nu înseamnă doar justiție, înseamnă eliminarea costului economic major al corupției în toate sectoarele”, a declarat Dan Barna, Președintele USR în deschiderea întâlnirii.

„Un cuvânt auzit sistematic din 2016 e «predictibilitate». Oamenii de afaceri, antreprenorii sunt un element-cheie pentru dezvoltarea economică și ne-am dori să fim un partid în care antreprenorii să aibă încredere. Vom putea finanța școli, spitale, infrastructură dacă vom avea o economie care produce. Încrederea antreprenorilor în stat e una esențială și, ca ei să aibă încredere, guvernarea trebuie să fie una predictibilă, să asigure claritate, transparență, reducerea birocrației. Statul trebuie să sprijine mediul antreprenorial ca să investească, să creeze locuri de muncă. Asta e abordarea-cheie, elementul de predictibilitate și de parteneriat cu mediul de afaceri, pentru a transforma statul într-un partener și nu într-un dușman pentru mediul de afaceri”, a declarat președintele PLUS, Dacian Cioloș.

În cadrul întâlnirii au mai avut loc discuții despre alinierea pozițiilor cu privire la OUG 14/2018, ordonanța lăcomiei și OUG 79/2017 privind transferul contribuțiilor sociale. Discuțiile s-au finalizat cu angajamente din partea tuturor reprezentanților prezenți privind instituționalizarea unor mecanisme funcționale de dialog în viitor, pe domenii cheie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.