Acasă Politic Ana Birchall: Guvernul Dăncilă sprijină realizarea unei conexiuni ireversibile a Republicii Moldova...

Ana Birchall: Guvernul Dăncilă sprijină realizarea unei conexiuni ireversibile a Republicii Moldova la spațiul european și valorile UE 

DISTRIBUIȚI

 149478 – 18022019 –    Viceprim-ministrul Ana Birchall, a participat, luni, 18 februarie 2019, la Chișinău, la inaugurarea șantierului de construcții a interconectorului Ungheni – Chișinău, la invitația prim-ministrului guvernului Republicii Moldova, Pavel Filip.

Demnitarul român a transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care a salutat importanța proiectului interconectorului Iaşi-Ungheni şi a extinderii acestuia pe traseul Ungheni-Chişinău. ”Demararea lucrărilor la gazoductul Ungheni – Chișinău are o importanță deosebită pentru securitatea energetică a Republicii Moldova fiindcă va asigura diversificarea surselor și a rutelor de aprovizionare cu gaze naturale. Interconectarea în domeniul gazelor naturale este o prioritate majoră a cooperării noastre bilaterale și reprezintă o investiție strategică”, a declarat vicepremierul român.

Ana Birchall a avut întrevederi cu prim-ministrul guvernului Republicii Moldova, Pavel Filip și cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Tudor Ulianovschi. În cadrul discuțiilor, oficialul român a transmis un mesaj ferm de susținere a continuării obiectivelor europene, reconfirmând sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova, în baza Parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și în consens cu aspirațiile cetățenilor săi.

Totodată, Ana Birchall a evidențiat că România a susținut și va susține parcursul european al Republicii Moldova, obiectiv pe care țara noastră îl promovează inclusiv pe durata exercitării Președinției Consiliului UE. “România sprijină eforturile de consolidare a parcursului european al Republicii Moldova, pe care îl dorim ireversibil, inclusiv prin stimularea unei vizibilități sporite a tematicii Vecinătății Estice pe durata mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene”, a declarat Ana Birchall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.