Acasă Externe Brexitul ar putea fi amânat până în 2021

Brexitul ar putea fi amânat până în 2021

DISTRIBUIȚI

  149553 – 25022019 –     O extindere majoră a perioadei de negocieri devine o idee din ce în ce mai populară printre oficialii UE în situaţia în care Camera Comunelor din parlamentul britanic va continua să respingă acordul premierului Theresa May şi va veni o astfel de cerere din partea britanicilor.

            Astfel, Brexitul ar putea fi amânat până în 2021 conform planurilor unor oficiali UE, conform unor surse citate de The Guardian. Înlocuirea perioadei de tranziţie de 21 de luni cu o perioadă în care Marea Britanie ar continua să fie membru UE ar permite celor două părţi să îşi dezvolte planurile pentru viitoarea relaţie pentru a putea trece astfel peste aşa-zisa ”plasă de siguranţă” din actualul acord al Brexitului.

            UE este hotărâtă să evite să ofere o extindere scurtă doar pentru a ajunge în aceeaşi situaţie în vară dacă guvernul britanic nu va obţine susţinerea parlamentului.

            ”Dacă liderii văd rostul unei extinderi, ceea ce nu este sigur având în vedere situaţia din Marea Britanie, va avea loc o extindere lungă pentru a ne asigura o perioadă decentă pentru a rezolva problemele majore”, a afirmat un diplomat UE, potrivit News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.