Acasă Politic Consultări privind strategia de îmbunătățire a situației romilor 2020 – 2025

Consultări privind strategia de îmbunătățire a situației romilor 2020 – 2025

DISTRIBUIȚI

Dezbateri pe tema situației romilor au fost începute de consilierul de Stat, Dana Varga, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, și președintele Agenției Naționale pentru Romi, Daniel Rădulescu. Întâlnirea este prima dintr-o serie de consultări ce vor avea loc, inclusiv la nivel local, privind realizarea unei noi strategii pentru îmbunătățirea situației etnicilor romi din țara noastră. La baza dezbaterii a stat memoriul depus de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună”.

În cadrul discuțiilor, secretarul general al Guvernului a dat asigurări că un nou proiect de strategie va fi elaborat până la finalul anului, avându-se în vedere și stabilirea manierei de implicare a autorităților locale, în sarcina cărora vor rămâne cele mai importante probleme. De asemenea, Toni Greblă a reiterat importanța unui proiect durabil actual, care să conțină și măsuri de finanțare.

La rândul său, consilierul de Stat, Dana Varga, a menționat nevoia eficientizării strategiei referitoare la implementarea coerentă a planului de acțiuni și a proiectelor ce trebuie dezvoltate la nivel local.

Dana Varga a îndemnat la un dialog civilizat, la consens, astfel încât să existe întotdeauna o masă a dialogului, pentru a fi găsite cele mai bune și corecte soluții destinate comunității rome, ținând cont de programul de guvernare asumat de coaliția PSD-ALDE, privind nevoile cetățenilor de etnie romă.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Comitetului Interministerial pentru implementarea strategiei de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome și reprezentanţi ai societătii civile, membri ai asociațiilor: Centrul de resurse pentru incluziune socială Cris și Centrul Rromilor “Amare Rromentza”, STAR MED ROM, Pro Life Nations, Romani Cris, Nevo Parudimos, Pakiv Romania, Uniunea Națională a Comunităților de Romi, Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România și ai Alianței pentru Unitatea Romilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.