Acasă Anchete Justitie Cristian Borcea, condamnat la cinci ani de închisoare

Cristian Borcea, condamnat la cinci ani de închisoare

DISTRIBUIȚI
foto: digisport.ro

  149388 – 08022019 –    Fostul acționar FC Dinamo Cristian Borcea, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor a fost încarcerat vineri dimineață la Penitenciarul Rahova.
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova, Gabriela Livadariu, a declarat pentru HotNews.ro că omul de afaceri a fost încarcerat, în urma condamnării. Conform procedurilor, urmează o perioadă de carantină de 21 de zile, timp în care va avea loc o evaluare, inclusiv medicală si apoi se va stabili regimul de executare a pedepsei.
Cristian Borcea a fost condamnat definitiv joi noapte de judecătorii instanței supreme la 5 ani de închisoare, aceeaşi pedeapsă primind şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu. De asemenea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la Cristian Borcea.
În același dosar, Radu Mazăre, fostul primar al Constanței – fugit în Madagascar – a primit 9 ani de închisoare cu executare.

Dragoş Săvulescu, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare cu executare, iar notarul Jean Andrei, soţul preşedintei Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a primit 2 ani închisoare cu suspendare.

Alte condamnări: Constantin Racu (şeful Direcţiei Administraţie Publică) – 6 ani şi 10 luni închisoare, Daniela Ramona Dospinescu (şefa Direcţiei Patrimoniu) – 7 ani şi 6 luni închisoare, Ion Marica (şeful Direcţiei Tehnic-Investiţii) – 5 ani.

Judecătorii au dispus restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor, în sensul revenirii a zeci de terenuri din Constanţa şi staţiunea Mamaia în domeniul public al statului sau în domeniul public ori privat al Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Constanţa.

Sursa:hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.