Acasă Externe Agenda Europeana Europa convergenței, Europa siguranței, Europa actor global, Europa valorilor comune

Europa convergenței, Europa siguranței, Europa actor global, Europa valorilor comune

DISTRIBUIȚI

  149363 – 07022019 –    În cadrul vizitei efectuată la Bruxelles, prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, a participat la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor, pentru a  prezenta prioritățile Președinției române a Consiliului Uniunii Europene.

Premierul român a reliefat rolul important pe care Comitetul European al Regiunilor îl are ca punte de legătură între autoritățile locale și regionale și instituțiile europene și a arătat că acesta va fi un partener important pe perioada mandatului României.

În continuare, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat cele patru direcții de acțiune prioritare ale Președinției române, în centrul cărora se află conceptul de coeziune, ca valoare europeană comună: Europa convergenței, Europa siguranței, Europa actor global, Europa valorilor comune.

În cadrul intervenției sale, șeful Executivului a făcut referire la dosarele complexe pe care România le are de gestionat în exercitarea mandatului său: negocierea viitorului Cadru Financiar Multianual, retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, precum și migrația, securitatea și reflecția privind viitorul Uniunii.

Nu în ultimul rând, prim-ministrul Viorica Dăncilă a arătat că un alt obiectiv important pentru România este promovarea unui cadru consolidat de cooperare macro-regională, inclusiv prin Strategia UE pentru Regiunea Dunării, și a mulțumit membrilor Comitetului pentru deschiderea arătată față de acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.