Acasă Politic Întrevedere Tăricenu – Klemm   

Întrevedere Tăricenu – Klemm   

DISTRIBUIȚI

149377 – 07022019 – Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit, azi 7 februarie a.c., pe Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii. În cadrul întrevederii au fost trecute în revistă prioritățile comune în domeniul politico-diplomatic, economic și strategic, care conferă substanță parteneriatului strategic solid dintre cele două state.
Înaltul demnitar român a reafirmat importanța pe care o are pentru România cooperarea strânsă în toate domeniile cu SUA și rolul pe care îl are parteneriatul strategic în dezvoltarea în siguranță a unei societăți prospere în care primează respectul față de lege și drepturile și libertățile cetățenilor. Ambasadorul american a adresat felicitări pentru  preluarea de către România a președinției Consiliului UE și a arătat că România este un aliat important al cărui rol de promovare a stabilității și democrației în regiune este deosebit de apreciat de Statele Unite ale Americii.

Au fost abordate, între altele, tema explorării rezervelor de gaze naturale off-shore și evoluțiile din mediul de securitate regional. Călin Popescu-Tăriceanu a salutat anunțul de astăzi al companiei Black Sea Oil&Gas referitor la decizia de a investi 400 milioane USD pentru exploatarea zăcămintelor de gaze în proiectul Midia și a afirmat că autoritățile române contează pe continuarea implicării celorlalte companii care au obținut drepturi de exploatare a zăcămintelor de gaze din Marea Neagră.

În privința mediului de securitate regional, președintele Senatului a arătat că președinția română a Consiliului UE va acorda o atenție specială stabilității din Balcanii de Vest și sprijinirii țărilor candidate din această regiune în parcursul lor european. Ambele părți au exprimat satisfacție cu privire la semnarea de către Republica Macedonia de Nord a protocolului de aderare la NATO, în cursul zilei de ieri, 6 februarie a.c., la Bruxelles.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.