Acasă Externe Agenda Europeana Noi reguli pentru cetățenii UE care locuiesc în alt stat membru

Noi reguli pentru cetățenii UE care locuiesc în alt stat membru

DISTRIBUIȚI

  149472 – 18022019 –    La sfârşitul săptămânii trecute au intrat în vigoare noi reguli pentru cetăţenii europeni care locuiesc sau muncesc într-un alt stat european decât ţara lor de origne. Măsurile reduc costurile şi formalităţile birocratice pentru aceste persoane.

În prezent cetăţenii care locuiesc într-un alt stat membru al UE decât ţara lor de origine trebuie să obţină un timbru care să dovedească faptul că documentele lor publice sunt autentice. Vorbim aici de certificate, precum cel de naştere, de căsătorie, de deces sau cazierul.

Potrivit noilor reglementări, acest timbru şi procedurile birocratice care decurg din obţinerea lui nu vor mai fi necesare atunci când cetăţenii îşi prezintă aceste documente. În multe cazuri nu mai este necesară nici prezentarea unei copii oficiale traduse a documentelor în cauză.

De menţionat că aceste reglementări se referă doar la autenticitatea documentelor publice ale cetăţenilor; în privinţa conţinutului acestor acte statele europene vor continua să-şi publice normele de până acum.

Aproximativ 17 milioane de cetăţeni locuiesc într-un alt stat european decât cel în care s-au născut, potrivit statisticilor.

Acestora li se adaugă aproximativ două milioane de europeni, care fac naveta zilnică dincolo de graniţe, fie că muncesc sau studiază într-o altă ţară decât cea de origine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.