Acasă Externe Agenda Europeana Premierul român, invitat la New York

Premierul român, invitat la New York

DISTRIBUIȚI

  149366 – 07022019 –     La data de 7 februarie, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere bilaterală cu președintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, în contextul vizitei de lucru pe care o efectuează la Bruxelles (6-7 februarie a.c).

Întâlnirea a prilejuit un schimb consistent de opinii asupra cooperării României cu organizațiile evreiești, precum şi asupra educării societăţii la nivel european și internațional în spiritul toleranţei, nediscriminării, combaterii antisemitismului şi cultivării memoriei Holocaustului. Totodată, ambele părți au manifestat îngrijorare față de apariția unor tendinţe populist-extremiste şi antisemite în Europa, care îşi găsesc reflectare la nivel politic, apreciind în acest sens necesitatea unei intensificări a eforturilor comune pentru combaterea acestora, inclusiv prin educaţia tinerei generaţii.

Astfel, demnitarul român a reafirmat angajamentul constant al României în lupta împotriva antisemitismului și a mulțumit pentru implicarea Complexului Educațional Laude-Reut din București în derularea unor proiecte educaționale destinate tinerei generații. În acelaşi timp, ambele părţi au evidenţiat dorinţa de amplificare a acestei cooperări şi de intensificare a relaţiei de încredere şi a dialogului onest şi deschis.

Mai mult, oficialul român a făcut cunoscut interlocutorului intenția Guvernului de la București de a îi invita în România pentru o reuniune pe toți Reprezentanții Speciali privind combaterea antisemitismului.

Președintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, a adresat mulţumiri pentru eforturile constante şi dedicate ale României pentru asumarea trecutului istoric, precum şi pentru onorarea memoriei victimelor Holocaustului.

În acest context, Ronald Lauder a adresat prim-ministrului României invitația de a efectua o vizită la New York, în toamna acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.