Acasă Anchete Justitie Procurorii de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție protestează în...

Procurorii de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție protestează în continuare

DISTRIBUIȚI

149564 – 26022019     În ziua de 25 februarie 2019, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, constituită în temeiul Hotărârii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 95/20.02.2019, cu majoritatea voturilor, a hotărât solidarizarea de principiu cu acțiunile magistraților împotriva adoptării O.U.G. nr. 7/2019.

În acest sens procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție vor purta, până la remedierea situației, o banderolă, în semn de protest față de modul în care Guvernul României, în calitate de legiuitor delegat, a înțeles să modifice legile justiției.

Adunarea Generală și-a exprimat de asemenea acordul cu privire la conținutul Hotărârii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 95/20.02.2019, modificările aduse prin O.U.G. nr. 7/2019 conținând prevederi neconstituționale și care pot conduce la un blocaj instituțional și la punerea Ministerului Public în imposibilitatea de a-și realiza atribuțiile specifice prevăzute de Constituție și legile organice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.