Acasă Externe Republica Macedonia de Nord – amenințări teroriste

Republica Macedonia de Nord – amenințări teroriste

DISTRIBUIȚI

  149470 – 18022019 –   Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Macedonia de Nord că, în conformitate cu datele transmise de Ministerul Afacerilor Interne local au fost derulate o serie de acțiuni menite să prevină desfășurarea unui atac terorist pe teritoriul acestei țări.

Trupele speciale ale Ministerului Afacerilor de Interne local au acționat pe baza unor informații privind iminența comiterii unui act terorist de către membri ai structurilor islamist-radicale susținătoare ale ISIS.

De asemenea, autoritățile Republicii Macedonia de Nord au luat măsuri suplimentare de asigurare a securității instituțiilor publice și în locurile aglomerate.

Pe cale de consecință, se recomandă cetățenilor români să acorde atenție persoanelor din jur, să manifeste atenție sporită în zonele aglomerate, în special în centrele comerciale și să monitorizeze publicațiile locale pentru obținerea  informațiilor actualizate de pe acest spațiu geografic.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Skopje: +38923228055 şi +38923228058, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +38970242917.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.