Acasă Externe Agenda Europeana Reuniunea Coordonatorilor Naționali SUERD

Reuniunea Coordonatorilor Naționali SUERD

DISTRIBUIȚI

 149461 – 15022019 –  Ministerul Afacerilor Externe a organizat, sub patronajul Președinției României la Strategia Uniunii Europene a Regiunii Dunării, în perioada 14-15 februarie 2019, la București, reuniunea Coordonatorilor Naționali SUERD, cu sprijinul tehnic al Secretariatului regional SUERD. Scopul reuniunii este agrearea Foii de parcurs și a Calendarului pentru revizuirea Planului de Acțiune al Strategiei.

La reuniune au participat coordonatori naționali și reprezentanți din următoarele state membre ale Strategiei Dunării: Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Germania, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Republica Moldova, România și Ucraina, precum și reprezentanți ai Departamentului pentru Politică Regională și Urbană (DG Regio) al Comisiei Europene și ai Programului Transnațional Dunărea.

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, a deschis lucrările reuniunii, prezentând temele și prioritățile Președinției României la SUERD:  “Obiectivul politic principal al Președinției SUERD a României este relansarea Strategiei ca urmare a revizuirii Planului său de Acțiune din 2010. Procesul de revizuire în curs de desfășurare este incluziv, transparent, deschis și, astfel, de succes”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.