Acasă Externe Agenda Europeana România a făcut un pas spre finalizarea Dosarului privind Dreptul de autor...

România a făcut un pas spre finalizarea Dosarului privind Dreptul de autor în Piața Unică Digitală

DISTRIBUIȚI
foto:digi24.ro

  149409 – 11022019 –   În această perioadă importantă, în care România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, obiectivul nostru este să depunem toate eforturile necesare încheierii dosarelor-cheie aflate pe agenda Uniunii Europene.

Unul dintre aceste dosare este propunerea de Directivă privind Dreptul de autor în Piața Unică Digitală, a cărei negociere complexă durează de trei ani.

Vineri seară, la Bruxelles, Președinția a primit susținerea Statelor Membre UE pentru noul text de compromis pe care l-a propus. România a reușit să facă astfel un pas important spre finalizarea, la numai o lună de la preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, a unui dosar extrem de dificil și important pentru Piața Unică Digitală.

“Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și-a propus să finalizeze dosarul referitor la Directiva privind Dreptul de autor în Piața Unică Digitală. Soluția noastră de compromis a ținut cont de interesele deținătorilor de drepturi, de necesitatea asigurării competitivității economice a Uniunii Europene, precum și de accesul cetățenilor europeni la conținut cultural de înaltă calitate. Am obținut aseară un rezultat pozitiv și va rămâne în continuare o prioritate a Președinției României ca artiștii, toți creatorii de conținut și cetățenii europeni să beneficieze pe deplin de avantajele Pieței Unice Digitale”, a declarat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz.

Ca pas următor, negocierile cu Parlamentul European continuă la Strasbourg. Sursa: romania2019.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.