Acasă Anchete Interne Șaisprezece cetățeni străini, opriţi la frontiera cu Serbia

Șaisprezece cetățeni străini, opriţi la frontiera cu Serbia

DISTRIBUIȚI

  149587 – 27022019 –     Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița – judeţul Caraş Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de frontieră  Moravița, au depistat 16 cetățeni străini care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unui cetățean sârb.

În data de 26.02.2019, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Oravița – judeţul Caraş Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de frontieră Moravița, au oprit, în localitatea de frontieră Comorâște, un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Serbia, condus de un cetățean sârb.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au depistat în interiorul microbuzului 16 persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cu ocazia verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak și Turcia, dintre care treisprezece adulți și trei minori. Adulții au vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, iar minorii între 3 luni și 14 ani. Şoferul autoturismului este cetăţean sârb şi are 33 de ani.

Totodată, cetăţenii străini au declarat că încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetățeanului sârb.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea luării măsurilor legale care se impun. De asemenea, cetăţeanul sârb este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Oravița, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.