Acasă Opinii/Analize Sondaj Consult Company: Doi din zece români oferă cadou instrumente de scris

Sondaj Consult Company: Doi din zece români oferă cadou instrumente de scris

DISTRIBUIȚI

  149601 – 28022019 – Peste 20% dintre români obișnuiesc să cumpere instrumente de scris pentru a le oferi cadou la diferite evenimente și de sărbători, precum 1 și 8 Martie, Paști și Crăciun, potrivit unui sondaj de opinie realizat, în mediul online, la comanda Consult Company, unic importator și distribuitor în România de instrumente de scris ale unora dintre cele mai cunoscute branduri, precum Parker, Sheaffer și Cross.

Astfel, peste 32% dintre respondenți au cumpărat un instrument de scris în ultimele șase luni pentru a-l oferi cadou și alți circa 22% au făcut o astfel de achiziție în ultimul an.

Principalele caracteristici de care românii țin cont atunci când cumpără un instrument de scris pentru a-l oferi cadou sau pentru uz personal sunt calitatea (72,59%) și prețul (35,59%).

”Scrisul de mână, un obicei răspândit în rândul românilor care apreciază, în continuare, beneficiile metodei tradiționale de a scrie cu stiloul sau cu pixul pe hârtie, este asociat unei activități plăcute și relaxante de mulți dintre aceștia, indiferent de vârstă și de ocupație. De aici, și interesul lor pentru achiziția unui obiect de scris de calitate, cu atât mai mult cu cât acesta este destinat pentru a fi oferit cadou”, spune Claudia Roșu, Managing Partner, Consult Company.

Ce îi interesează pe români când cumpără un instrument de scris (întrebarea a permis răspunsuri multiple): Calitatea – 72,59%, prețul – 35,59%, aspectul – 33,75%, modul de utilizare – 27,78%, brandul – 12,09%, altele – 0,81%, istrumente de scris precum stilou special pentru caligrafie, marker permanent.

Majoritatea respondenților – peste 72% – au un buget de până la 100 de lei pentru achiziția unui instrument de scris, în timp ce aproximativ 18% alocă între 100 de lei și 300 de lei.

Aproape 4% dintre români declară că au un buget de peste 2.000 de lei pentru achiziția unui instrument de scris premium. În această categorie, brandul Parker este cel mai bine poziționat și cu cea mai bună percepție în rândul românilor – peste 7 din 10 români sondați au nominalizat Parker ca fiind cel mai cunoscut brand de instrumente de scris. Parker Pen Company, producătorul brandului, este furnizorul oficial  de instrumente de scris al Coroanei Britanice.

Sondajul de opinie citat a fost realizat în mediul online, la solicitarea Consult Company, la finalul lui 2018, pe un eșantion de 1.357 de respondenți, cu vârste peste 18 ani, din mediul urban. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.