Acasă Anchete Interne Tot mai multe hârburi pe drumuri 

Tot mai multe hârburi pe drumuri 

DISTRIBUIȚI

149469 – 18022019 –  Timp de două zile, polițiștii și specialiștii RAR au verificat în trafic peste 10.000 de autovehicule. Pentru defecțiuni la sistemele de frânare, direcție, iluminare sau alte nereguli care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, polițiștii au aplicat peste 5.700 de sancțiuni.

La acțiunea desfășurată în perioada 14 – 15 februarie 2019 au participat aproape 1.000 de polițiști rutieri și peste 100 de specialiști din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român, care au fost prezenți în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul stării tehnice deficitare a autovehiculelor.

Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 120 au fost pentru deficiențe ale sistemului de rulare, 17 pentru nereguli ale mecanismului de direcție și 12 pentru deficiențe ale sistemul de frânare. Prezența unor probleme tehnice la aceste sisteme poate pune în pericol siguranța circulației, polițiștii dispunând măsuri pentru remedierea lor.

Astfel, pentru deficiențe periculoase la sistemul de frânare, au fost reținute 4 permise de conducere, iar pentru deficiențe periculoase la mecanismul de direcție, polițiștii au reținut 9 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pe parcursul celor 2 zile, echipele de control au sancționat 152 de șoferi care aveau aplicate folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamurile laterale sau lunetă, 109 șoferi care nu aveau inspecția tehnică periodică și alți 60 de șoferi care utilizau luminile de ceață în alte condiții decât cele necesare.

De asemenea, polițiștii au aplicat 482 de sancțiuni pentru existența unor instalații de iluminare și semnalizare necorespunzătoare normelor în vigoare si au retras 640 de certificate de înmatriculare.

Pe durata acțiunii, polițiștii au constatat 48 de infracțiuni, 42 dintre acestea fiind la regimul circulației pe drumurile publice, iar 6 de altă natură. Totodată, pentru alte abateri de la normele rutiere polițiștii au aplicat 4.245 de sancțiuni contravenționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.