Acasă Anchete Interne Transportatorii, din nou în atenția Poliției

Transportatorii, din nou în atenția Poliției

DISTRIBUIȚI

149559 – 25022019 – Pe parcursul săptămânii trecute, Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă.

Acțiunea s-a desfășurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). În cele 7 zile, au fost verificate peste 25.000 de autovehicule destinate transportului de persoane sau de marfă.

În urma controalelor s-au aplicat aproape 8.500 de sancțiuni contravenționale (2.218 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 6.285 celor care transportau  marfă).

1.619 sancțiuni au fost date pentru nerespectarea vitezei legale, 75 pentru conducerea sub influența alcoolului, 2.108 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 299 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf, iar 71 pentru utilizarea incorectă a acestuia.

Alte 180 de sancțiuni contravenționale au primit conducătorii auto, pentru nerespectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, 683 pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor conduse, 521 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 353 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, iar 112 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport.

Dintre conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, o parte au fost sancționați pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică sau mai mare de 12,5 tone, alții pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor sau pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.