Acasă Social Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112

Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112

DISTRIBUIȚI

149408 – 11022019 –    11 februarie este Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112. Cu acest prilej, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă din România s-a alăturat campaniei desfăşurate de Asociaţia Europeană a Numărului de Urgenţă (EENA), care îşi propune să prezinte publicului operatorii 112 şi dispecerii din agenţiile de intervenţie. Ei sunt oamenii 112.

Operatorii 112 sunt cei care preiau în fiecare an milioane de apeluri de la cei care le solicită ajutorul şi fac legătura cu dispecerii din agenţiile de intervenţie. Dispecerii sunt pompierii, paramedicii SMURD, poliţiştii, angajaţii Serviciului de Ambulanţă, jandarmii, care gestionează operativ cazurile de urgenţă. Prin profesionalismul, empatia şi eficienţa de care dau dovadă în fiecare zi, oamenii 112 contribuie la salvarea vieţii, a proprietăţii şi a mediului.

Campania #Oamenii112 îşi propune să îi prezinte pe cei care prin munca lor gestionează intervenţiile în situaţii de urgenţă. Sunt primii care răspund apelurilor, sunt mereu la celălalt capăt al firului şi, zi de zi, prin implicarea lor, oamenii 112 pot salva o viaţă, o proprietate sau mediul. Campania #Oamenii122 dezvăluie ce înseamnă cu exactitate munca operatorilor şi dispecerilor şi ce îi motivează, în ciuda muncii stresante, să fie alături de cetăţeni.

Totodată, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă din România aniversează 15 ani de activitate. În tot acest timp, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale care administrează Serviciul de Urgenţă 112 a urmărit creşterea calităţii serviciilor în domeniul urgenţelor, conştientizarea importanţei utilizării corecte a numărului 112. Studiile şi premiile câştigate de-a lungul timpului arată că Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă din România s-a remarcat la nivel european şi a câştigat încrederea publicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.