Acasă Politic A luat ființă Societatea Națională ”Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA” 

A luat ființă Societatea Națională ”Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA” 

DISTRIBUIȚI

149832 – 20032019 –    Deputatul PSD Maricela Cobuz a susținut miercuri, 20 martie, în ședința de plen a Camerei Deputaților, declarația politică cu tema ”Un pas important spre o alimentație mai sănătoasă și o măsură importantă pentru fermierii români”.

Parlamentarul a precizat că Guvernul României a aprobat înființarea Societății Naționale ”Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA”, ca mecanism comercial funcţional ”capabil să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale”. S-a constituit Casa Agroalimentară ca societate pe acțiuni cu capital integrat de stat și va funcționa ca oricare altă societate pe piață, cu scopul de a prelua produsele de la producători spre a le vinde pe piețele interne și externe.

Astfel, vor fi înfiinţate magazine de stat cu produse exclusiv româneşti, prin care se doreşte scoaterea din piaţă a intermediarilor de produse agricole, dar şi o alternativă care să concureze cu hipermarketurile.

De asemenera, se are în vedere crearea de noi locuri de muncă prin care se va asigura buna funcționare a magazinelor, depozitelor și a centrelor de colectare a produselor agricole. ”Agricultorii români vor avea posibilitatea de a-și vinde în magazine produsele cultivate, dar nu mai departe de o rază de 100 de km, astfel încât să se asigure produse proaspete, de calitate și atractive pentru consumatori”, subliniază Cobuz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.