Acasă Cultura/Media AGERPRES s-a alăturat platformei EUROPEAN DATA HUB

AGERPRES s-a alăturat platformei EUROPEAN DATA HUB

DISTRIBUIȚI

149923 – 28032019 – Recunoscut deja ca un site de referinţă pentru problemele majore europene, EDNH (european data news hub) lansează o nouă versiune a platformei sale. Mai receptiv la ştirile europene şi accesibil în mai multe limbi, ednh are scopul de a aduce userilor online şi mass-media globale înţelegeri valoroase asupra celor mai importante probleme din UE. Acestea includ Brexit-ul, alegerile europene, criza migranţilor şi politicile pentru combaterea schimbărilor climatice.

            În martie, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES s-a alăturat consorţiului de agenţii de presă ce produc site-ul – agenţia AFP cu sediul la Paris, agenţia de presă italiană ANSA şi agenţia de presă germană dpa.

            Disponibil deja în cinci limbi – Engleză, Germană, Franceză, Italiană şi Spaniolă – de acum va oferi şi Maghiară şi Română.

            Aşa cum a făcut în decursul ultimilor doi ani EDNH va oferi mass-media europene şi userilor text, fotografii, infografice şi video-uri 3D.

            Directorul pentru Europa al AFP, Christine Buhagiar, a declarat: “Suntem încântaţi să contribuim la EDNH prin distribuirea către public de informaţii verificate şi date obţinute corect. EDNH îndeplineşte o misiune esenţială de a promova o mai bună înţelegere a problemelor majore cu care se confruntă Uniunea Europeană într-un moment în care sunt proliferate campanii de dezinformare”.

            Conţinutul, care nu este sub incidenţa drepturilor de autor, poate fi downloadat şi publicat de media şi distribuit de useri online.

            Conţinutul EDNH este de asemenea distribuit în toată lumea de către agenţii către abonaţii lor, ziare, posturi TV, posturi radio, către site-uri online şi mobile, baze de date şi instituţii.

            EDNH este subvenţionat de către Comisia Europeană şi beneficiază de independenţă editorială totală, o cheie a credibilităţii sale ce este consacrată în Carta sa ce poate fi consultată gratis pe site.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.