Acasă Externe Angel Tîlvăr: România abordează într-o manieră efectivă și consensuală problema migrației, care...

Angel Tîlvăr: România abordează într-o manieră efectivă și consensuală problema migrației, care cere soluții clare și rapide

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com/angel.tilvar.oficial

”Pe agenda de lucru a celei de-a doua zile a reuniunii AP NATO de la Atena s-a aflat problematica migrației și situația refugiaților. Am avut astfel ocazia ca, împreună cu alți parlamentari membri ai AP NATO, să efectuăm o vizită de documentare la centrul Eleonas, unde sunt cazați aproximativ 1500 de solicitanți de azil, majoritatea din Afganistan și Siria.

Am apreciat acest moment din program ca pe o oportunitate de a înțelege mai bine dificultățile azilanților, dar și provocările întâmpinate de autorități în procesul de protecție și integrare a acestora.

În contextul extins al provocărilor globale, felul în care abordăm problema migrației rămâne o prioritate care cere soluții clare și rapide. România sprijină discuțiile și negocierile în diferite formate și dorește integrarea lecțiilor învățate cu ocazia implementării Agendei Europene pentru Migrație.

Cred că este bine ca țara noastră să susțină continuarea asistenței UE către statele din Balcanii de Vest, pentru ca acestea să facă față provocărilor migrației.

Atenția acordată migrației în cadrul evenimentelor organizate în marja Președinției României la Consiliul UE este expresia dorinței țării noastre de a întări rolul agențiilor europene cu atribuții în domeniu și de a continua discuțiile care au ca scop o reformă a Sistemului de Azil European.

Totodată, cred că nu este timpul pierdut pentru identificarea unor soluții efective și consensuale, în ceea ce privește migrația”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.