Acasă Politic BEC a respins candidatura Alianţei USR-PLUS la europarlamentare

BEC a respins candidatura Alianţei USR-PLUS la europarlamentare

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com/dacianciolos

  149691  – 07032019 –     Biroul Electoral Central (BEC) a respins azi cererea de înscriere în competiţia electorală a Alianţei 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare. Motivul: Dan Barna şi Dacian Cioloş nu ar figura ca preşedinţi ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice. „Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România“, acuză cei doi lideri ai Alianţei.
            „Dan Barna a fost ales preşedinte al USR în octombrie 2017, în vreme ce Dacian Cioloş a fost ales preşedinte PLUS în ianuarie 2019. Ambele partide au solicitat înregistrarea preşedinţilor la Tribunalul Bucureşti, dar până acum nu au primit o decizie definitivă. Pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianţei. Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România“, se arată într-un comunicat al Alianeţei USR-PLUS.

            „N-au contat documentele juridice pe care le-am depus. N-au contat deciziile legale ale celor două partide şi voinţa celor 14.000 de membri. Nu contează nici cele 200.000 de semnături pe care le-am strâns. Ne-au respins cererea pentru că lui Liviu Dragnea îi este teamă de Alianţa 2020 USR PLUS, de «Fără Penali», de «Oameni Noi», de tot ceea ce înseamnă această Alianţă şi de toate speranţele care sunt legate de ea. Decizia Biroului Electoral Central de astăzi înseamnă un singur lucru: vor, cu orice preţ şi prin orice mijloace, să ne împiedice să participăm la alegeri. Mai întâi, au încercat, luni în şir, să împiedice înregistrarea Mişcării România Împreună (RO+). De data asta, blochează Alianţa 2020 USR PLUS din motive absurde, total nedemocratice. Ni se încalcă dreptul de a fi votaţi, dar şi dreptul românilor de a vota. Este pentru prima oară, după 1990, când este respinsă o listă care în sondaje se bucură de susţinerea a aproximativ 20% dintre români“, se mai arată în comunicat. Dan Barna şi Dacian Cioloş iau în calcul să meragă separat la alegerile europarlamentare.

Citeste mai mult: adev.ro/pnztds

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.