Acasă Cultura/Media Concursul „ARTfel de Istorie” la Muzeul Național de Istorie a României

Concursul „ARTfel de Istorie” la Muzeul Național de Istorie a României

DISTRIBUIȚI

  149924 – 28032019 –    Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) în parteneriat cu Școala Gimnazială Genesis organizează cea de a patra ediție a Concursului “ARTfel de Istorie”. Evenimentul va avea loc miercuri, 3 aprilie, la sediul MNIR din Calea Victoriei, nr. 12, sector 3, București.

Concursul se desfășoară cu sprijinul Inspectoratului General al Municipiului București și reunește elevi pasionați de istorie, care vor să studieze această disciplină și altfel, într-un mod original, interactiv și interdisciplinar.

Din anul 2016, când a avut loc ediția pilot, concursul s-a bucurat de succes atât în București, cât și în restul țării.

Evenimentul se adresează elevilor din clasele gimnaziale. Aceștia au de ales între diverse epoci și trebuie să respecte, în sceneta pe care o vor prezenta juriului, tematica secțiunii alese, respectiv: Preistorie, Antichitate, Evul Mediu, Epoca Modernă și Epoca Contemporană.

Competiția “ARTfel de Istorie” reprezintă, așadar, o completare a metodelor tradiționale de învățare, cu o abordare modernă și tehnici de studiu atractive. Concursul este atipic, în cadrul lui istoria capătă viață, informațiile sunt vii, iar personajele istorice se dezvăluie, prin talentul actoricesc al elevilor, din toate punctele de vedere, inclusiv psihologic.

Juriul va fi alcătuit din Mihai Manea, inspector școlar, specialitatea Istorie, Flavius Nicolae Roaită, muzeograf Muzeul Național de Istorie a României și Ovidiu Savu, șef Serviciu Istorie și Literatură, Casa Mureșenilor Brașov.

În fiecare an au participat aproximativ 200 de elevi din toată țara, iar feedback-ul a fost mereu unul pozitiv.

Informații suplimentare despre concurs puteți afla la: Dragoș Pârcălabu, profesor coordonator, 0722-992.900, dragos.parcalabu@genesis.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.