Acasă Anchete Interne Cooperarea româno-britanică

Cooperarea româno-britanică

DISTRIBUIȚI

  149744  – 13032019 –    La 12 martie, conducerea Poliției Române a primit vizita unei delegații britanice, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române din București.

Întâlnirea delegației române, condusă de adjunctul Inspectorului General al Poliției Române, chestor de poliție Apreutesei Victor Wili, cu delegația britanică, formată din  Richard Martin (asistent adjunct al șefului Poliției Metropolitane), Jerry Pearson (șef de personal) și Sarah Green (din cadrul NPCC – Centrul de Coordonare privind Criminalitatea Internațională), dezvoltă și întărește relațiile de cooperare și, totodată, stabilește noi contacte profesionale, pentru continuarea activităților polițienești cu Marea Britanie.

Pe agenda întrevederii s-au aflat subiecte referitoare la cetățenii români din Marea Britanie și cooperarea pe domeniile de interes pentru cele două agenții de aplicare a legii.

La finalul discuțiilor, delegația britanică a mulțumit partenerilor români pentru sprijinul pe care Poliția Română îl oferă Poliției Metropolitane și și-a exprimat încrederea în dezvoltarea parteneriatului interinstituțional.

Cadrul de cooperare cu Marea Britanie este constituit în prezent, atât de nivelul european, cât și de cel bilateral, desfășurându-se, prin intermediul atașaților de afaceri interne români la Londra, a ofițerilor National Crime Agency la București și ofițerilor români de suport operativ detașați în diferite proiecte bilaterale (Metropolitan Police Londra, British Transport Police şi East Midlands Police), cele două dimensiuni completându-se reciproc.

În ceea ce privește misiunile de suport operativ, în prezent, în Marea Britanie  se află în misiune 10 polițiști români. Pe lângă activitățile operative desfășurate în comun în cauze concrete, cooperarea polițienească bilaterală vizează inclusiv sprijin operativ pe teritoriul Marii Britanii.

Începând cu prima parte a anului 2011, s-a inițiat, concretizat și apoi permanentizat detașarea unor ofițeri de poliție români pe lângă British Transport Police (Proiectul NEXUS), Metropolitan Police (Proiectul NEXUS), East Midlands Police (Proiectul ADVENUS), precum și pe lângă Scotland Police în vederea prevenirii și combaterii criminalității românești din Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.