Acasă Anchete Justitie Cristian Rizea, condamnat definitiv

Cristian Rizea, condamnat definitiv

DISTRIBUIȚI
foto:antena3.ro

  149798 – 18032019 –    Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis condamnarea definitiva a fostului deputat PSD Cristian Rizea la patru ani si opt luni de inchisoare, la doi ani de la trimitera în judecată. Fostul deputat nu a fost prezent la ultimele doua termene, fiind plecat în SUA. Cel mai probabil va fi dat in urmarire internationala.

DNA a cerut, la ultimul termen din dosarul în care fostul deputat Cristian Rizea este judecat pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor șapte ani de închisoare pentru acesta. In primă instanță a fost condamnat la patru ani și opt luni de inchisoare, insa atat el cat si procurorii au facut apel.

Instanta a constatat incetarea procesului penal in cazul omului de afaceri Lucian Coletea, în urma decesului acestuia, care era judecat alaturi de Cristian Rizea. Fostul deputat nu s-a prezentat la ultimele doua termene din proces, iar avocatul său a anunţat că este plecat în străinătate şi nu mai vrea să fie audiat de judecătorii români.

”In perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colțea Lucian, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și Primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorități.

Potrivit înțelegerii anterioare, în cursul lunii decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colțea Lucian, suma totală de 300.000 euro, pentru ca în schimb să intervină la nivelul celor două autorități, astfel încât o persoană din familia lui Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv ca omul de afaceri să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu Primăria Chiajna.

Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de 300.000 euro, primită de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influență, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.