Acasă Politic Extinderea rețelelor de gaze va putea fi finanțată prin PNDL

Extinderea rețelelor de gaze va putea fi finanțată prin PNDL

DISTRIBUIȚI

149678  – 07032019 –   Programul Național de Dezvoltare Locală va fi extins și va integra posibilitatea finanțării lucrărilor de distribuție de gaze naturale pentru primăriile localităților din întreaga țară. Acest proiect important al PNL, care va avea un impact major asupra vieții românilor, a fost adoptat în cadrul ședinței Comisiei pentru industrii a Camerei Deputaților.

În acest sens, a fost completat art. 7 alin. (1) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală, care dă posibilitatea finanțării proiectelor autorităților locale care vizează introducerea rețelelor de gaze în cât mai multe localități din România, ca soluție alternativă la încălzirea cu lemne de foc.

PNL și-a asumat, încă de anul trecut, prin campania ”PNL aduce gazul românesc în casele românilor”, modificarea a două legi importante: Legea energiei electrice și a gazului, prin care redăm competența autorităților locale de a înființa distribuții de gaz, și Legea offshore, prin care am asigurat banii necesari pentru finanțarea acestor investiții din taxele încasate de statulromân din exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră.

De altfel, la propunerea PNL, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a integrat, în cadrul PNDL, posibilitatea finanţării lucrărilor de distribuţie de gaze naturale pentru UAT-uri, după modelul deja consacrat pentru lucrări de alimentări cu apă, canalizare, drumuri sau poduri, dar şi decizia de a constitui un grup de lucru interinstituţional care să elaboreze proiectul de act normativ prin care se va aproba acest program, declară deputatul liberal Ion Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.