Acasă Externe Memorandumul de înțelegere privind cooperarea româno-britanică în domeniul apărării

Memorandumul de înțelegere privind cooperarea româno-britanică în domeniul apărării

DISTRIBUIȚI
Gavin Williamson MP, SofS for Defence meets with Gabriel-Beniamin LEŞ, Defence Minister of Romania to sign MOU.

149760 – 14032019 –     Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a efectuat o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în zilele de 12 și 13 martie, unde a avut o întâlnire cu omologul britanic, Gavin Williamson.

Întrevederea a reprezentat o oportunitate pentru cei doi oficiali de a discuta despre cooperarea bilaterală româno-britanică în domeniul apărării, precum și despre teme de actualitate de pe agenda Alianţei Nord-Atlantice, anunță MApN.

Au fost trecute în revistă rolul comun în asigurarea securității şi apărării Europei şi a fost exprimată convingerea că dialogul politico-militar dintre cele două țări va cunoaşte în continuare un trend ascendent.

Ministrul român a subliniat excelenta colaborare dintre cele două state în cadrul Parteneriatului Strategic şi a evidenţiat angajamentul constant şi solid al Marii Britanii în România, a cărui consistență este vizibilă în mod deosebit la implementarea măsurilor NATO destinate consolidării flancului estic. De asemenea, ministrul a mulţumit pentru contribuţia Forţelor Aeriene Regalebritanice la misiunile de poliţie aeriană consolidată de pe teritoriul ţării noastre.

Pe parcursul întrevederii, cei doi oficiali au semnat Memorandumul de înțelegere privind cooperarea româno-britanică în domeniul apărării, document care va permite aprofundarea cooperării existente și identificarea de noi domenii de cooperare cu avantaje reciproce, reflectând statutul României de membru NATO și dinamica actuală a relațiilor bilaterale în noul context de securitate din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.