Acasă Externe Agenda Europeana Nava de semnalizare „CONCORDIA EU 2019” va fi lansată la apă

Nava de semnalizare „CONCORDIA EU 2019” va fi lansată la apă

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com

 149892 – 26032019 –    Marți, 26 martie 2019, începând cu ora 16.00, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și Comisarul European pentru Transport, Violeta Bulc vor participa împreună cu reprezentanții Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați și ai Agenției Executive pentru Inovare și Rețele (INEA), în portul Giurgiu, la ceremonia de botez a navei de semnalizare „CONCORDIA EU 2019”. Nava este unul dintre rezultatele proiectului FAIRway Danube, finanțat din programul Connecting Europe Facility (CEF).

            Nava de semnalizare a fost construită la șantierul naval Shipyard ATG Giurgiu, în 14 luni, iar contractul a avut o valoare de 3.350.000 euro. Aceasta este dedicată activității de semnalizare a șenalului pe sectorul românesc de Dunăre.

            Obiectivul principal al Proiectului FAIRway Danube, este să implementeze „Master Planul de Reabilitare și Întreținere a Șenalului Navigabil al Dunării și a afluenților săi navigabili” aprobat de toate Ministerele relevante în decembrie 2014. Scopul Master Planului este de a atinge și de a asigura condiții bune de navigație pe tot parcursul anului, prin furnizarea unui nivel minim de servicii, anunţă Ministerul Transporturilor.

            Proiectul FAIRway Danube are drept scop:

  • Elaborarea planurilor naționale de acțiune coordonate pentru implementarea „Master Planului de Reabilitare și Întreținere a Șenalului Navigabil „
  • Achiziționarea echipamentelor necesare pentru a desfășura activități pilot privind serviciile hidrologice în cele cinci țări (Bulgaria, Croația, Ungaria, România și Slovacia);
  • identificarea unor abordări inovatoare pentru reabilitarea și modernizarea șenalului navigabil;
  • Pregătirea documentației pentru implementarea viitoarelor măsuri selectate care sprijină în continuare punerea în aplicare a „Master Planului de Reabilitare și Întreținere a Șenalului Navigabil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.