Acasă Politic Negrescu, recuperat

Negrescu, recuperat

DISTRIBUIȚI

149741  – 13032019 –  Victor Negrescu, fost ministru delegat pentru Afaceri Europene, a fost numit marți în funcția de consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă. Victor Negrescu și-a dat demisia din funcție în luna noiembrie, cu mai puțin de două luni de preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene.

Victor Negrescu era responsabil cu proiectul de pregătire și exercitare a președinției rotative a Consiliului UE de către România.

Negrescu nu a dat detalii concrete, pe motiv că discuțiile din guvern au fost ”la confidențial”, însă a sugerat că acestea au avut legătură cu poziționarea României față de Uniunea Europeană, valorile și standardele acesteia, precum și cu mandatul țării noastre la președinția Consiliului UE. ”Eu sunt profund atașat de parcursul european al României, profund atașat că trebuie să respectăm standardele europene, că există cutume pe care nu le putem schimba și că putem avea o Românie puternică în UE dacă respectăm toate acestea, fiind capabili în acest fel să ne exprimăm interesele. Eu am crezut că inițietivele propuse de unii dintre colegii mei nu mergeau în această direcție și nu puteam să-mi desfășor activitatea la același nivel. Sunt convins sau sper că cei care vor asuma aceste atribuții mai departe o vor face cât mai bine. Eu cred că România trebuie să fie capabilă să livreze tot ceea ce înseamnă negocierile privind bugetul viitor european. Cred că România trebuie să fie ambițioasă. Asta înseamnă să ne asumăm această responsabilitate solicitată inclusiv de reprezentanții Comisiei Europene de a finaliza negocierile pe viitorul buget european. (…) O președinție eficientă este una care obține consensul, nu una care face din când în când un eveniment, dă bine în poză”, spunea Negrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.