Acasă Anchete Interne O tonă de tutun, ascunsă printre cutii cu detergenți lichizi, confiscată la...

O tonă de tutun, ascunsă printre cutii cu detergenți lichizi, confiscată la P.T.F. Petea

DISTRIBUIȚI

  149764 – 14032019 – Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea – I.T.P.F. Sighetu Marmației împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea au descoperit într-o autoutilitară, condusă de un cetăţean român, o tonă de tutun vrac, fără marcaje fiscale, marfa fiind ascunsă printre cutii cu detergenți lichizi.

Ieri, 13 martie a.c. în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, intr-o autoutilitară marca MAN, înmatriculată în România.

s-a constatat faptul că marfa transportata era, conform documentelor prezentate pentru control, detergent și balsam pentru rufe.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului. Astfel, printre marfa transportată, echipa mixtă de control a descoperit cinci paleți pe care se aflau mai multe cutii care conțineau tutun vrac pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta niciun document de proveniență.

În urma inventarierii tutunului descoperit a rezultat cantitatea de 1.012 kilograme, în valoare de 868.000 lei (aproximativ 184.000 euro).

Tutunul a fost ridicat în vederea confiscării, iar autoutilitara în valoare de 332.000 de lei a fost indisponibilizată la sediul Sectorului PF Petea în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a unui kilogram de tutun vrac, conform Codului Fiscal.

Totodată, cetăţeanul a fost reţinut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare la finalizare urmând a fi luate  măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.